………………………………………………
Ta del av våra goda sommarrecept!
Ta en titt i vår receptbroschyr som innehåller nyskapande och roliga recept för din meny. Recepten innehåller båd salt, surt och sött och en hel del av våra produktnyheter som jackfruit och svarta belugalinser.

Läs mer:
Länk till bläddringsbar pdf (öppnas i nytt fönster)
 ………………………………………………

Tage Lindblom har försett svensk storköksmarknad och livsmedelsindustri med ett brett sortiment av bra och funktionella livsmedel i snart 100 år. Det gör vi med stort engagemang och passion. Vi är mycket stolta över att våra produkter serveras på skolor, förskolor, äldreboenden, lunchrestauranger, pizzerior, hotell, caféer och restauranger runt om i hela Sverige varje dag. En stor del av våra produkter är ekologiska, och vårt fokus är att tänka på dig som arbetar inom Foodservice. Det ska vara lätt och enkelt för dig som arbetar i köket att använda och återvinna våra produkter.

 

Sommar!

Inför sommarmenyn har Tage Lindblom arbetat med kockarna David Enmark och Mattias Hägerstrand för att ta fram roliga, goda och nyskapande recept. Samarbetet presenteras i form av en broschyr, och målet är att inspirera till nyskapande sommarmenyer.

  

Det är den yngre generationen som driver det gröna ätandet i Sverige. 15 % av alla i åldrarna 15–24 år väljer en helt vegetarisk kost. Att äta vegetariskt en dag i veckan ökar. Hela 67 % av kvinnorna och nästan hälften av männen äter vegetariskt en gång i veckan. Malmö och Göteborg toppar listan över de städer där flest äter vegetariskt en gång i
veckan. Allt enligt enligt Matrapporten 2019.

 

Från förskolan till finkrogen

Tage Lindbloms produkter finns i alla kök. Vi har representanter över hela Sverige som dagligen besöker restauranger, stora som små med olika inriktningar, från förskolan till finkrogen. Vi har ett mycket brett sortiment och verkar inom många olika produktkategorier. På Tage Lindblom älskar vi mat, och vi provar ständigt nya råvaror och innovativa produkter i vårt fullt utrustade provkök, uppbyggt mitt i vårt kontorslandskap i Jakobsberg.

  

Köket är hjärtat hos Tage Lindblom och vi är mycket stolta över våra samarbeten med krögare och kockar runt om i Sverige. I sommarens inspirerande broschyr möter vi två av dem; David Enmark som öppnar sitt hem varje fredagskväll och ger sina matgäster magiska upplevelser och Mattias Hägerstrand, mångårig kock på främst Stockholmskrogar. Ett arbete han kombinerar med att turnera världen över som basist i bandet Ocean. Mattias specialinriktning är växtbaserade rätter.

 

David Enmarks hemma-hos restaurang blev en succé

David Enmark är kock med mångårig erfarenhet, bland annat från egna verksamheter och Grand Hôtel. Under en resa på Kuba kom David i kontakt med hemma hos-restauranger. Han blev så inspirerad att han bestämde sig för att starta en egen hemma i villan på ön Tranholmen i Stockholm. Några månader senare hade han ansökt om och fått alkoholtillstånd och kunde ta emot sina första gäster. I dag har david at home öppet några timmar i veckan för både privatpersoner och företag, och David älskar sitt jobb.

 

Med kärlek för det vegetariska köket och musik

Mattias Hägerstrand har jobbat som kock i större delen av sitt liv, ett jobb han de senaste åren kombinerat med att turnera världen över som basist i bandet Ocean.


- Vilken typ av mat gillar du mest och varför?
Jag brinner lite extra för jordiga smaker. Gillar att jobba med rotsaker och svamp. Leka med dess texturer och naturliga sötma. Men självklart har varje säsong sina skatter, som sparris, ramslök och färskpotatis för att nämna några. Jag försöker att följa säsongens produkter och handla ekologiskt i den mån det går.

 
Finns det någon vanlig fördom om det vegetariska köket? Vad är ditt bästa tips?
Den vanligaste fördomen är nog att vegetarisk mat bara är sallad, eller någon variant på rödbetor. Utvecklingen har dock gått mycket framåt både i produkter och på restauranger. Idag har många restauranger väl genomtänkta vegetariska alternativ, som även icke vegetarianer väljer. Jag tror också att kunskapen om matlagning är mycket större. Det finns ett större allmänt intresse och många kanaler att hämta inspiration ifrån. I vegetarisk/vegansk mat är det viktigt att tänka på texturer, även i icke vegetarisk mat också såklart. Också att jobba med balansen mellan syra, sälta, sötma och beska.

 

Receptbroschyren är fullmatad med goda rätter. Vad sägs om Mustig bolognese på belugalinser och rostade kronärtskockor, Fishless tacos med anchomajs, ananassalsa och bönsallad, Somrig sallad med curryrostade kikärtor, mandel, mangodressing och fetaost, Texmexpaj med jackfruit, Rökig Fooled pork och en busenkel tomatsoppa med basilikafärskost och vitlöksbröd? Allt material hittar du såklart i pdfen här bredvid, men också under fliken "recept" här på webbplatsen!

Har du en idé? Dela gärna med dig!

Vi arbetar mycket med förpackningar och försöker hela tiden förbättra vårt sortiment så att det ska passa dig som arbetar inom restaurang och storhushåll på bästa sätt.  Det kan vara att lösa ett problem eller tillgodose ett behov genom produktutveckling. Att snabba upp tråkiga eller bökiga arbetsmoment i köket, förbättra ergonomi, minska svinn eller att underlätta återvinning av material.

 

Vi försöker hela tiden hitta bättre förpackningslösningar. Har du en idé du vill dela med dig av? Hör då gärna av dig till oss på info@tagelindblom.se 

 

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer