Världspastadagen

Världspastadagen

Världspastadagen firas den 25 oktober varje år, och den instiftades 1995.

Pastan sägs ha uppfunnits i Kina för 4000 år sedan, men förknippas mest med Italien.

Även om italienarna kanske inte var först med pastan, så finns det inget land i världen där man äter så mycket pasta som i just Italien. 

Venezuela ligger på andra plats medan Tunisien tar tredjeplatsen!

Pastan sägs ha kommit till Sverige i mitten av 1600-talet men blev inte populärt i stugorna förrän under 1900-talet.

 

Lasagnen på bilden är anpassad för skolkök och receptet är gjort på kycklingfärs och bönor, vilket såklart går att variera. Prova denna otroligt goda lasagne framtagen av Caroline Larsson i Vasaskolan, Danderyd. Recepten hittar du nedan till höger.

Breddar vårt pastasortiment

All vår pasta är producerad i Italien. Under 2016 påbörjade vi utvecklingen av vårt pastasortiment. Vi tog då fram KRAV-märkta lasagnetter samt KRAV-märkta och konventionella lasagneplattor.

 

Lasagneplattan är tunnare än standardplattor, vilket bidrar till kortare tillagningstid och ett mindre behov av vätska vid tillagning.


Lasagnetter är en pasta med många användningsområden.
Det är en bra ersättare till lasagneplattorna i lasagnen men den är även perfekt i pastagratänger eller som vanlig pasta.

 

Den räfflade kanten gör dessutom pastan lite roligare i tex skollunchen.

 

Glutenfri och Ekologisk!

Har du svårt att hitta en pasta som är både glutenfri och ekologisk? Då har du kommit till rätt ställe!

Vår Spaghetti, Penne & Fusilli är både glutenfri och ekologisk. Och fantastiskt god. Bättre kan det inte bli!

 

Under 2017 har vi fortsatt att bredda pastasortimentet och utökat med Spaghetti, Penne och Fusilli i 500-gramspåsar. Det unika med dessa tre produkter är att de både är ekologiska och glutenfria. Pastan är enbart tillverkad av majsmjöl och rismjöl.

Tillverkade endast på majsmjöl och rismjöl.

Det unika med vår pasta Penne, Fusilli och Speghetti är att den är både glutenfri och ekologisk.

 

Det här fantastiskt enkla och goda receptet är framtaget av Therese Johansson som är matinspiratör. Koka upp lasagnetter och tillsätt basilikapure, lättare kan det inte bli.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer