Därför väljer storkök Tage Lindblom

 

 

Bildtext: På bilden ser vi Tobias, Therese och Caroline.

Bildtext: På bilden ser vi Tobias, Therese och Caroline.

Därför väljer storkök Tage Lindblom

 

Tage Lindblom har blivit kända för sina kvalitetsprodukter i smarta förpackningar som är anpassade för storkök. De erbjuder även idag ett brett utbud av ekologiska produkter. En kund som är mycket nöjd med Tage Lindbloms livsmedel är Vasaskolan i Danderyd.

 

Caroline Larsson är kökschef på Vasaskolan i Danderyd och är starkt engagerad i att barnen ska få i sig så mycket ekologiska produkter som möjligt. Tage Lindbloms produkter går helt i deras linje med rena smaker och ett brett ekologiskt utbud. Som plus är förpackningarna lätta att återvinna för skolans sophantering.


Satsar på rena smaker

För Vasaskolans cirka 600 elever och personal satsar Caroline och hennes kollegor på att tillaga rena smaker. En dag kan det till exempel serveras ris med kyckling och varje dag serveras en salladsbuffé med 12-14 olika blandningar av baljväxter och färska grönsaker. För skolans många vegetarianer gör man ofta biffar av Tage Lindbloms baljväxter vilka är uppskattade även av de små barnen.

- Vi har buffé där det alltid finns tre rätter att välja på; en varmrätt, en vegetarisk och en soppa. Sedan har vi salladsbuffén och topping i form av såser och dressingar. Därtill har vi alltid rostade solros- och pumpakärnor som vi också tar från Tage Lindblom vilket passar perfekt då vi är en nötfri skola,
berättar Caroline.
Att man köper bra råvaror som är odlade på rätt sätt gör också att maten smakar bättre, menar Caroline. I Tage Lindbloms sortiment finns exempelvis mycket torkade frukter som Vasaskolans kökspersonal använder för att göra sin egen granola.

 

Lätt att återvinna

 

Caroline köper även in Tage Lindbloms produkter då deras smarta förpackningar är lätta att återvinna. Som KRAV-certifierad på nivå 1 måste storkök ha källsortering och det är något som Vasaskolan arbetar med dagligen.

- Deras påsar är enkla att öppna, använda och återvinna då de tar lite plats. Om man ska göra en stor tomatsås trycker man bara ut innehållet och kvar blir bara en platt förpackning som tar liten plats i vår sophantering. Deras tomatprodukter finns både i 1 kg påse till 10 kg bag-in-box vilket gör att man alltid kan anpassa storlek efter antal ätande, säger Caroline.

På Vasaskolan i Danderyd använder de sig av ett stjärnsystem. I matsalen har de en stjärnhimmel där de dagligen mäter matavfallet och beroende på hur mycket som blir kastat kan eleverna bli tilldelade max tre stjärnor. När stjärnhimmelen är fylld bjuder köket på efterrätt.

- Detta är ett väldigt uppskattat system som gör barnen medvetna och engagerade kring svinn från deras tallrikar, avslutar Caroline.

2017 fick kökspersonalen hederspris från
Vasaskolans föräldraförening för utmärkande
arbete, något som Caroline är oerhört stolt över.


Copy: Rebecca Peters, Cemedia.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer