Svenskt Havreris

 

 

 

...

Produkterna hittar du som
vanligt hos din grossist: 

 

Svenskt Havreris 

M&S art.nr: 343590

Menigo art.nr: 123640

 

Svenskt Havreris KRAV

M&S art.nr: 382307

Menigo art.nr: 124328

...

Svenskt Havreris, en världsnyhet från Frebaco Kvarn

Klimatsmart och närodlat!
Havreris är hela havrekärnor som ångbehandlats och polerats för att korta ner koktiden. Den varsamma processen gör att Havreriset behåller havrekärnans näringsinnehåll. Havren som används skördas inom en radie på högst tio mil från Frebacos kvarn i Västergötland.

 

 

Användbart och nyttigt från Svenska bönder

Allt havreris görs på havre som kommer från Svenska bönder på Västgötaslätten. Att havren skördas inom en radie på tio mil gör att onödiga transporter undviks. Produkten går snabbt att tillaga, kan kokas som pasta i rikligt med vatten, eller sjuda som ris. Du kan även prova att rosta Havreriset med eller utan olja i panna eller ugn och du får ett snacks eller en topping att använda på olika maträtter eller i sallader.

Från ris till bakverk

Svenskt Havreris har ett brett användningsområde i allt från varma och kalla sallader, risotto, pesto, vegetariska biffar, till risgrynsgröt och bakverk. Smaken är mild men med en fyllig karaktär och har ett bra tuggmotstånd. Det kan liknas vid råris i smak och textur.

 

Praktisk förpackning specifikt framtagen för Foodservice

Svenskt Havreris och Svenskt Havreris KRAV hittar du i förpackning om 2.5kg (2x2.5kg), vilket är framtaget för att passa perfekt i en 1/1 gastronorm (djupt bleck). Speciellt framtagen för enkel hantering i storkök. 

 

Svenskt Havreris tilldelas Svenska Livsmedelspriset 2020.

Svenska Livsmedelspriset har sedan 1964 delats ut av Nätverket Livsmedel i fokus (före detta LivsmedelsFöreningen)

 

Priset nomineras av medlemmar i nätverket Livsmedel i fokus och ges till: ”personer, organisationer eller företag som på ett inspirerande och innovativt sätt tagit initiativ till, eller utvecklat förutsättningar för att öka livsmedelsnäringens konkurrenskraft och utveckling”. 2020 års pris tilldelas Fazer Kvarn för produkten Svenskt Havreris.

 

Ur motiveringen läser vi: ”Havreriset uppfyller alla krav man kan ställa på en modern och hållbar produkt; den smakar bra, orsakar ett betydligt lägre klimatavtryck och innehåller mer näring och kostfiber jämfört med vitt ris. På kort tid har den fått stor uppskattning bland svenska konsumenter... Lanseringen av Havreris visar att man med svenska råvaror, innovation och kunskap kan förändra etablerade produktkategorier i grunden.”

 

Fazer Kvarn och Tage Lindblom

Fazer Kvarn i Lidköping, med varumärket Frebaco, är en del av Fazer-koncernen och har sedan 1979 förädlat spannmålsprodukter från den bördiga Västgötaslätten. Havre-, vete- och rågprodukter av hög kvalitét så som müsli, gröt och frukostflingor. Klimatsmart och helt nötfri mat utan tillsatser.

  

AB Tage Lindblom, från förskolan till finkrogen. Vi är stolta över att våra produkter eller de varumärken vi representerar serveras i alla typer av kök, från förskolan till finkrogen och allt däremellan. Även om vi har funnits i snart hundra år så är vi snabba med att förse den svenska Foodservicemarknaden med lösningar och kvalitetsprodukter.

 

Vill du veta mer om Svenskt havreris, och få tips och referenser på det kan fungera i din verksamhet? Tveka inte att ta kontakt med din lokala säljrepresentant.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer