No more tears!

Inga fler tårar, inget skalande eller hackande! Läs mer om fördelarna med vår hackade beredda lök och lökpuré.

 

 

 


No more tears - inga fler tårar med vår lök! 

Ska du hacka lök? Det finns många husmorstips för hur man på bästa sätt undviker tårar.
Allt ifrån att kyla löken (så de svavelhaltiga ämnena inte blir lika lättflyktiga), använda simglasögon eller skölja löken i iskallt vatten. Man ska också arbeta med god ventilation för att få hjälp med att få bort lökångorna. Och en vass kniv brukar också rekommenderas.


Vårt bästa tips? Det är att använda våra nyheter; färdighackad beredd lök eller lökpuré i vår smarta konservpåse.

Inget mer hack, inga fler tårar. Dessutom är den ekonomisk och svinnsmart, du kan ha den i skafferiet till den öppnas och du tar därmed inte upp plats i kylen.

Lök har använts länge, både som livsmedel och som läkeört. Den kommer ursprungligen från Centralasien och idag finns det vildväxande lök i bl a nordvästra Kina och Afghanistan. I Kina odlades lök redan för 3 000 år sedan, och i Egypten har man hittat avbildningar av lök i pyramiderna. Romarna förde lök med sig till Nordeuropa och Columbus förde dem till Amerika.

 

Socker och svavelhaltiga ämnen

Gul lök innehåller socker och det är sockret som gör att löken blir brun när du steker den. Lök innehåller också svavelhaltiga ämnen som sprider sig i luften när vi börjar skära i den. Att vi börjar gråta beror således på att kroppen utsöndrar tårar för att skydda ögonen mot de stickande ämnena.
 

Inga fler tårar, inget skalande eller hackande!

Med vår färdighackade, beredda lök eller lökpuré spar du tid och tårar. Du öppnar bara den smarta konservpåsen och använder det du behöver. Oöppnad förvarar du påsen i skafferiet, och när du öppnat den förvarar du den kylt där den är hållbar i cirka en vecka.
  
3 x smart
…………………………………………………
Svinnsmart - du kan använda all lök i påsen, inga dåliga eller gamla lökar som behöver sorteras bort. Dessutom har produkten lång hållbarhet.
…………………………………………………
Miljösmart – den smarta konservpåsen viks bara ihop och läggs i soptunnan
…………………………………………………
Tidssmart – Du behöver inte lägga tid på att skala och hacka lök. Dessutom samma fina kvalitet, året runt!
…………………………………………………
 

Dosering

För att ta fram ett kilo hackad beredd lök eller lökpuré krävs det hela tre kilo färsk lök. En normalstor gul lök (cirka 1,5 dl hackad ) motsvarar ca ½ dl hackad beredd lök. Så ska du ersätta färsk lök i ditt recept använder du denna tumregel för att hitta rätt mängd.
Tips & Trix
- tillsätt den hackade beredda löken sist, så slipper du laga två satser, mot slutet tar bara undan en del som du serverar dem som inte vill ha lök i maten, och adderar sedan hackad beredd lök eller lökpuré i den vanliga delen.
- i de fall löken är billigare så kan du även använda den till att dryga ut din maträtt.
  

 Här kan du läsa mer om våra lökprodukter!

 

Vi arbetar för bättre och smartare förpackningar!

Vi på Tage Lindblom arbetar mycket med förpackningar och försöker hela tiden förbättra vårt sortiment så att det ska passa dig som arbetar inom restaurang och storhushåll på bästa sätt. Det kan vara att lösa ett problem eller tillgodose ett behov genom produktutveckling. Att snabba upp tråkiga eller bökiga arbetsmoment i köket, förbättra ergonomi, minska svinn eller att underlätta återvinning av material.

Vi försöker hela tiden hitta bättre förpackningslösningar. Har du en idé du vill dela med dig av? Hör då gärna av dig till oss på info@tagelindblom.se 

 

 

 

 

 

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer