Naturell Jackfruit

 

 

 

Vår ekologiska naturella jackfruit hittar du bl. a. hos de stora grossisterna:

Menigo art.nr: 123604

Martin & Servera art.nr: 354157

Skapa nya roliga rätter med trendig ekologisk jackfruit

Erbjud roliga vegetariska alternativ på menyn!
Omogen Jackfruit är den variant som idag vinner popularitet som ett alternativ till kött. Smaken hos den omogna frukten är relativt neutral (jämför till exempel med potatis) vilket gör att den tar upp smaken av den sås eller kryddning som du väljer att smaksätta med. Konsistensen är trådig och liknar kyckling eller fläskkött. Den kan användas i allt från tacos, burritos, curries, chilis, soppor, bowls och stir-fries exempelvis. Bara fantasin sätter gränser!

 

Jackfruit naturell eko
Vår jackfruit är naturell, utan tillsatser. Den har en vacker rödbrun färg som kommer av att den är lätt oxiderad. Det är ett perfekt alternativ för veganer eller andra som av olika anledningar vill välja bort kötträtter. Den är skördad omogen (young) vilket gör att den lämpar sig för matlagning. Med sin trådiga konsistens är den ett populärt plantbaserat alternativ till kött.
Förpackningen är på 2kg och en helkonserv, vilket innebär att du kan förvara den i rumstemperatur tills den öppnats.
21670 Jackfruit Naturell Eko

 

Viktigt att skilja på omogen och mogen jackfruit (young / mature)
Varför då? Jo, för de skiljer sig mycket åt och har olika användningsområden.
En jackfruit som skördas omogen har ännu inte utvecklat sin smak och fruktköttet är mycket mörare – som i en pulled pork. Just konsistensen och den relativt neutrala smaken gör en jackfruit som skördats omogen till en bra ersättare för kött och populärt hos vegetarianer världen över.
En mogen jackfruit har en mycket sötare smak och en annan, mer knaprig konsistens. Denna äts som den är, torkad eller används i desserter.
     
 
 
Du kan använda jackfruit till oväntat mycket – men glöm inte protein!
Grytor, fooled pork, gratänger, på pizza, som en matig röra i en smörgås... bara fantasin sätter gränsen för vad du kan använda vår naturella jackfruit till.
Trots att jackfruit kan användas till att ersätta kött för att skapa vegetariska rätter så ska du tänka på att den har lågt protein. När du ska laga mat med jackfruit och vill ha en allsidig måltid bör du således tillsätta någon form av protein, till exempel linser eller bönor. (Jackfruit: 2,1 g protein/100g jämfört med cirka 26 g hos kött).
    
Trendigt i väst, gammal skåpmat i öst
En arkeologisk upptäckt har visat att man i Indien odlade Jackfruit redan för 3000 år sedan. Idag är Indien topproducent av Jackfruit med mer än 1.4 miljoner ton (2017).
Odlandet och konsumtionen av Jackfruit har en lång historia i Indien. Som sådan är den också en källa till otaliga myter och husmanskost. Jackfruit var under många år en viktig del i det vegetariska indiska köket. Trots sin historia har jackfruit försvunnit som basvara i det indiska köket vilket gör att frukten idag inte tas om hand.
     
Jackfruit är ett hållbart val för en växande värld.
Jackfruitträdet är en släkting till fikon- och mullbärsträd och växer i tropiska områden av sydöstra Asien, Brasilien och Afrika. Den är rent tekniskt en frukt, och en genomsnittlig jackfruit väger mellan 10-15 kg men kan bli mycket större än så.
Med sin storlek, näringssammansättning och enkla smak kan jackfruit vara en av de mest lovande lösningarna för att hållbart föda en växande värld. Ett enda jackfruitträd kan producera omkring 100–200 frukter om året. Trädet är dessutom enkelt att odla, tåligt mot sjukdomar, torka och höga temperaturer. Forskare försöker idag att öka konsumtionen i Indien, där råvaran trots sin historia har försvunnit ur köket och inte tas om hand. Målet är att göra jackfruit till en basvara i köken igen vilket skulle kunna hjälpa till att föda miljoner människor. 
 

   

En snart 100-årig nyskapare

Vi är stolta över att våra produkter serveras i alla typer av kök, från skolrestaurangen till finkrogen och allt däremellan. Även om vi har funnits i snart hundra år så är vi snabba med att förse den svenska Foodservicemarknaden med lösningar och kvalitetsprodukter.

  

Vi försöker hela tiden hitta produkter till dig som arbetar professionellt med mat. Har du en idé du vill dela med dig av?
Hör då gärna av dig till oss på info@tagelindblom.se 

 

 

 

 

 

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer