I snart 100 år har vi på Tage Lindblom jobbat med att öka tillgängligheten av eftertraktade livsmedelsprodukter från hela världen på den svenska marknaden. En stor del av vårt sortiment är växtbaserat och ekologiskt, vilket gör att vi ligger väl positionerade i rådande trender.  Vi förser svensk restaurang- och storköksmarknad samt livsmedelsindustri med ett brett sortiment av bra och funktionella livsmedel. Vi är mycket stolta över att våra produkter serveras på skolor, sjukhus, äldreboenden, lunchrestauranger, pizzerior, hotell, caféer och restauranger runt om i hela Sverige varje dag.

Vi importerar större delen av våra produkter främst från Europa, men även från andra delar av världen. Vårt sortiment utgörs i första hand av kolonialvaror, ost och mejeriprodukter och du hittar våra artiklar hos de flesta av landets restaurang- och storhushållsgrossister. Vi omsätter ca 500 Mkr, har 24 anställda och är en del av Consivo Group. Vårt kontor är beläget i Jakobsberg.

 

2 x Inköpare med produktansvar

Tage Lindblom söker dig som vill arbeta som kvalificerad inköpare i ett etablerat företag i foodservicebranschen, med ett starkt kommersiellt fokus och ambitioner att fortsätta växa och utvecklas. Brinner du för inköp och livsmedelsprodukter? Trivs du med att vara en nyckelmedarbetare som tar ett helhetsansvar för dina uppgifter och präglas ditt arbetssätt av driv, engagemang, ansvarstagande och målfokus? Delar du vår vision att erbjuda restaurangköken livsmedel med den mest prisvärda kvaliteten och de smartaste förpackningarna? Då kan du vara den vi söker!

 

Vi söker nu två medarbetare som ska arbeta parallellt i vår varuflödesorganisation, med ansvar fördelat utifrån våra olika produktkategorier, främst växtbaserade kolonialprodukter samt ost och mejeri.

 

Din roll som Inköpare med produktansvar hos Tage Lindblom

Rollen som Inköpare hos Tage Lindblom bidrar på ett avgörande sätt till företagets kommersiella verksamhet och utveckling, och innebär bland annat:

 

Inköpsansvar som säkerställer konkurrenskraftiga kunderbjudanden, produkternas kvalitet och lönsamhet samt god leveranssäkerhet.

Leverantörsansvar där du sköter löpande prisförhandlingar, sortimentsfrågor etc. I ansvaret ingår att säkerställa vår konkurrenskraft, identifiera och förhandla med alternativa leverantörer vid behov.

Produktansvar där du säkerställer korrekt produktinformation, förpackning och märkning samt att produkterna lever upp till interna och externa krav. I ansvaret ingår bland annat även att driva planering kring lanseringar samt att hantera reklamationer.

Lönsamhetsansvar där du sakkunnigt och systematiskt hanterar produktkalkyler och prissättning, ansvarar för att vi har aktuell information i våra system samt förstår och säkerställer lönsamheten på både befintliga och nya produkter.

Produkt- & sortimentsutvecklingsansvar innebär att du ingår i Sortimentsutvecklingsgruppen vilket kräver kommersiell förståelse för kunder, grossister och konkurrenter samt utbud och priser på marknaden.

 

Rollen kan också innehålla ansvar för inköp av transporter, dvs säkra effektiva lösningar för in- och utgående transporttjänster med rätt kvalitet till rätt pris.

Du har ett nära samarbete med många av de övriga mycket kompetenta medarbetarna på företaget och rapporterar till Varuflödeschefen. Rollen kan även innebära personalansvar.

  

Vem är du?

Du har en gedigen erfarenhet av internationellt inköpsarbete i kommersiellt drivna verksamheter, sannolikt inom livsmedel i Foodservicesektorn. Har du erfarenhet av Ost/Mejeri eller Koloniala varor är det meriterande.

 

Du är en trygg person som har erfarenhet av att skapa kommersiella framgångar i nära samarbete med dina kollegor. Eftersom inköp och sortimentsutveckling har stor påverkan på bolagets framgång och lönsamhet så bör du ha med dig stabil kunskap, intresse och erfarenhet inom dessa områden. Vidare är du drivande, målinriktad och noggrann med hög stresströskel. Tage Lindblom söker en person med vilja att göra skillnad och skapa resultat.

Relevanta utbildningar inom inköp och ekonomi samt goda kunskaper i engelska krävs, såväl skriftligt som muntligt.

 

Information och ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Compass. Du söker tjänsten direkt hos Compass, där du registrerar dig och bifogar dina dokument. För mer information om bolaget och tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Jens Holmberg på 070-377 06 20 eller Anders Carlsson på 070-766 26 91. Välkommen med din ansökan!

 

 

 

 

 

 

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer