En hållbar produktion

Framtidens meny är skapad med omsorg om djur och miljö och arbetet att varsamt bruka jorden med hänsyn tagen till naturen börjar ute på fälten.

 

  

 

Ett hållbart val

Framtidens meny är skapad med omsorg om djur och miljö och arbetet att varsamt bruka jorden med hänsyn tagen till naturen börjar ute på fälten.

 

La nature notre futur (naturen, vår framtid)

Att föda en växande population med hänsyn tagen till naturen är det en omöjlig ekvation? Inte om du frågar Bonduelle. För fem år sedan bestämde man sig för att göra mer. Att inte nöja sig med att certifiera en viss del av majsskörden ekologiskt, utan att gå ett steg längre och också ställa högre krav på konventionell majs.

 

Målet var att få fram en majs som kom så nära en ekologiskt certifierad produkt som möjligt, och samtidigt säkra bättre och större skördar för framtiden. (Den konventionella odlingen ger större skördar än den ekologiska).

 

Arbetet med att ta fram en ren och naturlig konventionell majs och samtidigt bruka jorden på ett hållbart och bättre sätt har sedan dess pågått.

 

Hur har arbetet gått till?

Forskning och utveckling: Man har analyserat och valt ut de bästa och mest motståndskraftiga sorterna /fröna.


Ny teknik: Sensorer, skadedjursfällor, droppvattning och drönare är bara några av verktygen som används på odlingarna.


Samarbete med bönder: Ett nära samarbete med bönder säkrar ett ansvarsfullt jordbruk. Bland annat besöker agronomiska experter jordbruken cirka varannan vecka för att ge tips och råd.


Externa analyser: Både mark och produkter analyseras av externa laboratorier för att säkerställa att majsen inte har rester av bekämpningsmedel. Mer än 500 molekyler har analyserats.

 

Ännu bättre majs i burk och Easy Bag

Resultatet är en ännu bättre majs i Easy Bag och på burk, där Bonduelle säkerställt att det inte finns några spår av bekämpningsmedel* (* Inom kvantifieringsgränsen (<0,01 ppm) för mer än 500 analyserade molekyler).

 

Dessutom:

Större skördar och samma supersöta smak, utan tillsatt socker, konserveringsmedel och GMO. Naturligtvis med den fina kvalitet som Bonduelle Foodservice gjort sig kända för. Att majsen odlas i Europa ger också korta transporter och mindre utsläpp jämfört med majs som odlas i andra delar av världen.

Ny logotype 

Alla produkter som omfattas av projektet kommer under året att förses med en ny logotype som en del i projektet.

Läs mer om Bonduelle på www.bonduelle-foodservice.se

 

 

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer