Världspastadagen

Världspastadagen - 2017-10-25

Världspastadagen

Världspastadagen firas den 25 oktober varje år, och den instiftades 1995.

Pastan sägs ha uppfunnits i Kina för 4000 år sedan, men förknippas mest med Italien.

Även om italienarna kanske inte var först med pastan, så finns det inget land i världen där man äter så mycket pasta som i just Italien. 

Venezuela ligger på andra plats medan Tunisien tar tredjeplatsen!

Pastan sägs ha kommit till Sverige i mitten av 1600-talet men blev inte populärt i stugorna förrän under 1900-talet.

 

Den här lasagnen är anpassad för ett skolkök och receptet är gjort på kycklingfärs och bönor. Det går såklart att variera. Otroligt god Lasagne framtagen av Caroline Larsson i Vasaskolan, Danderyd. Se recepten nedan till höger.

Breddar vårt pastasortiment

All vår pasta är producerad i Italien. Under 2016 började vi med utvecklingen av vårt pastasortiment. KRAV-märkta lasagnetter och KRAV, samt konventionella Lasagneplattor.

 

Plattan är tunnare än standardplattor, vilket bidrar till kortare tillagningstid samt ett behov av mindre vätska vid tillagning.


Lasagnetter är en pasta med många användningsområden.
En bra ersättare till lasagneplattorna i lasagnen men den är även perfekt i pastagratänger eller som vanlig pasta.

 

Den räfflade kanten gör pastan lite roligare i tex skollunchen.

 

Glutenfri och Ekologisk.

Har du svårt att hitta en pasta som är både glutenfri och ekologisk? 

Vår Spaghetti, Penne & Fusilli är både glutenfri och ekologisk. Bättre kan det inte bli!

 

Under 2017 har vi fortsatt att öka sortimentet och utökat med Spaghetti, Penne och Fusilli i 500 gr påsar. Det unika med dessa tre produkterna är att de både är ekologiska och glutenfria. Pastan är enbart tillverkad av majsmjöl och rismjöl.

Tillverkade endast på majsmjöl och rismjöl.

Det unika med vår pasta Penne, Fusilli och Speghetti är att den är både glutenfri och ekologisk.

 

Det här fantastiskt enkla och goda receptet är framtaget av Therese Johansson som är matisnpiratör. Koka upp lasagnetter och tillsätt basilikapure, lättare kan det inte bli.